Soarta țării e în mâna celor care (nu) se roagă pentru ea

 

Pentru România (și nu numai), speranța poate însemna (doar) rugăciune. Nici măcar educația, de sine stătătoare, în lipsa rugăciunii, nu mai reprezintă răspunsul. „Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga, va căuta Fața Mea și se va întoarce de la căile lui rele, îl voi asculta din Cerul de sus, îi voi ierta păcatul și îi voi tămădui țara.”

Semnat, Dumnezeu

Soarta țării pornește din mâinile celor ce (nu) se roagă pentru ea. Regele Mihai I spunea: „Mi-am recăpătat liniștea, înțelegând că istoria se află în mâna lui Dumnezeu, nu în mâna muritorilor.”  Dar prea vrem să ținem noi istoria în mâinile noastre. Și cei ce conduc țara, dar și noi, oamenii simpli. Vrem să deținem noi controlul, fără să realizăm că asta e datoria Lui. Fie că alegi să te rogi, să predai istoria în mâna Lui, fie că alegi să nu, acțiunea ta sau lipsa ei are un impact asupra țării noastre.

Desigur, e dificil să te rogi. Când să mai avem timp și pentru asta? Dacă nici la vot nu merg oamenii de 2-3 ori la 4 ani, când să aibă timp zilnic să se roage? Apoi, dacă nu vedem rezultate imediate, de ce să ne mai rugăm? Rugăciunea e grea. Implică perseverență.  Așteptarea în liniște a unui răspuns. Poate ani de zile sau chiar zeci de ani. Dar nici căsniciile nu mai rezistă ani de zile în secolul XXI, de ce ar rezista rugăciunea atât? (Sau poate tocmai de asta nu rezistă căsniciile. Că nu rezistă (sau nu există) rugăciunea în familie.) Rugăciunea implică smerenie. Ah, ce cuvânt! Smerenie? Aproape că nici nu mai știm ce e cu ea, de unde vine și ce scop are. Dumnezeu e singurul care știe să ne smerească fără să ne umilească; prin rugăciune.

Nu e totul pierdut. Dumnezeu poate salva România. Dacă Îi cerem ajutorul. Dacă ne smerim și renunțăm la mândrie și individualism. Dacă refuzăm să mai fim sclavii păcatulului, care ne înfășoară ca un lanț, din creștet până în tălpi. Dacă…

Soarta țării e și în mâna ta. Așeaz-o în mâna Lui, acolo unde îi e locul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s