Când Dumnezeu tace

Te-ai simţit vreodată revoltat(ă) atunci când Dumnezeu nu ţi-a răspuns rugăciunilor?  Eu da. Şi chiar mi s-a întâmplat recent să mă trezesc că Îi spun: „Uite, Doamne… eu vreau să fac voia Ta, iar Tu nu îmi răspunzi! De ce nu îmi răspunzi? Cum pot alege ce vrei Tu, dacă nu ştiu ce anume vrei?” Desigur, nu mi-am dat seama, pe moment, de lipsa de înţelepciune a întrebărilor mele sincere.

Dar, în răbdarea Lui, Dumnezeu nu a întârziat să îmi răspundă. Şi nedumeririi pe care o aveam, dar, cu blândeţe, şi atitudinii mele: Nu e datoria lui Dumnezeu să ne răspundă nouă, oamenilor. Faptul că alege să o facă e o onoare pentru noi. „Dumnezeu serveşte oamenii, dar nu e servitorul lor.”

Uneori Dumnezeu tace. A tăcut timp de 3 zile acum 10 ani, în timp ce toţi sufeream la gândul că tata va muri. A tăcut timp de 40 de ani, în timp ce creştinii persecutaţi din România se rugau ca regimul comunist să cadă. A tăcut chiar atunci când, în grădina Ghetsimani, propriul Său Fiu se ruga…

Cu ce îmi doresc să rămâi în minte e că Dumnezeu nu face asta ca să ne pedepsească sau pentru că ne-ar vrea răul, ci pentru că tăcerea e parte din răspunsul Lui, e parte din planul Lui. Cât timp? Nu ştiu. Pentru unii 3 zile, pentru alţii 2-3 de ani, iar pentru alţii chiar 40.

Şi mai ştiu un singur lucru: Dumnezeu răspunde, mai devreme sau mai târziu, unui suflet credincios care îşi doreşte din toată inima să facă voia Lui şi să fie în planul Lui. Iar planul Lui se împlineşte, orice ar fi. Atât ştiu. Şi îmi e îndeajuns.

37e60089715e93bb3209c941d629ad6e

Photo source: Pinterest

2 gânduri despre „Când Dumnezeu tace”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s