De ce și-a pierdut familia sensul?

M-am tot gândit zilele acestea oare de ce s-a ajuns aici. De ce am ajuns în punctul în care să trebuiască să votăm ce este sau nu este familia? Ce am greșit pe drum? De ce este pentru oamenii din secolul nostru neclar ce anume înseamnă familia cu adevărat?

Ne place sau nu, tot la Dumnezeu se ajunge în discuția aceasta. Aș putea și să dau toate argumentele logice, biologice și psihologice, însă am observat că acestea nu mai au efect asupra oamenilor. Adevărul este că familia a fost ideea lui Dumnezeu. Și, din păcate, majoritatea familiilor din secolul nostru nici măcar nu se mai străduiesc să respecte instrucțiunile lui Dumnezeu cu privire la cum funcționează bine și armonios o familie.

Dă-mi voie să explic. Atunci când îți cumperi o nouă mașină de spălat rufe sau vase, înțelept ar fi ca înainte să o folosești, să studiezi instrucțiunile. A costat mulți bani, nu vrei să o strici, așa că citești cu atenție instrucțiunile celor care au creat mașina de spălat ca să vezi cum funcționează. Dacă pentru un obiect atât de banal și trecător facem tot posibilul să urmăm instrucțiunile, de ce nu am face asta și cu domenii infinit mai importante, cum ar fi… căsătoria?

Familia și-a pierdut sensul pentru că există așa multă confuzie cu privire la  ce e iubirea. Când citești pasajul din 1 Corinteni 13, unde găsim definiția iubirii, parcă citești într-o altă limbă, total necunoscută. Cum adică dragostea este îndelung răbdătoare? Răbdarea e plictisitoare. Cum adică dragostea nu caută folosul său? Pe mine societatea mă învață că trebuie să “iubesc” pe cineva atâta timp cât acea persoană mă iubește pe mine, deci normal este să îmi caut propriul folos. Doar nu sunt eu mai fraier…. Cum adică dragostea nu va pieri niciodată? Vedem atâtea divorțuri…

Ni se spune că dragostea este un sentiment puternic, o emoție ce trebuie să dureze toată viața. Am mai spus-o și o voi repeta oricând am ocazia. Nu există vreun sentiment care să dureze toată viața.

Dragostea este o alegere, o disciplină care se clădește în timp.

Dar oare de ce nu mai cunosc oamenii această dragoste? Pentru că iubirea aceasta este genul de disciplină care poate fi cultivată doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Iar aici ne întoarcem la problema secolului nostru. Unii nu vor să audă de Dumnezeu decât atunci când se întâmplă vreun dezastru și simt nevoia să dea vina pe cineva. Alții cred despre Dumnezeu că este un pămpălău care tolerează orice. Și știm din istorie că nu este deloc așa. Dumnezeu este dreptate și iubire în același timp, pentru că dragostea și legea merg mână în mână. Dumnezeu este suveran și asta o vom vedea din nou, mai devreme sau mai târziu. Cu Dumnezeu nu te joci.

Ne place sau nu, căsătoria între homosexuali este doar o fază trecătoare în istoria umanității. O fază care nu știu cât va dura, dar știu că se va sfârși.

 

De ce un articol despre dragostea adevărată în mijlocul unei săptămâni amare?

Pentru că oamenii invocă dragostea la orice pas în contextul actual fără ca măcar să o poată defini și astfel îi deteriorează semnificația și puterea. Pentru că dacă am vrea să știm ce e dragostea adevărată, l-am căuta pe Dumnezeu, autorul iubirii. Și dacă l-am căuta pe El, nici măcar nu s-ar mai pune problema căsătoriilor între persoane de același sex…

Dacă ai citit până aici și ai o inimă sinceră, vreau să îți dau ocazia să vezi ce spune Dumnezeu despre iubire, în 1 Corinteni 13:

“Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu invidiază, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,

nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,

nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr,

acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.

Dragostea nu va pieri niciodată.”

 

 

P.S. Problema este mult, mult mai complexă, dar uneori un rezumat e mai folositor decât cartea întreagă.

2 gânduri despre „De ce și-a pierdut familia sensul?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s