Cele două întrebări care îți schimbă viața

Știi momentul acela în care nimerești scaunul din mijloc din avion, iar la dreapta și la stânga ta sunt două persoane cu un număr de kg care depășește limita vitezei de pe autostradă? Prima rugăciune care îți vine în minte e să o calce pilotul și să ajungi mai repede la destinație. Însă, Dumnezeu nu are doar simțul umorului de dragul de a se amuza, ci El are un scop în fiecare situație, chiar și când ești „prins” pe scaunul din mijloc din avion, pentru că da, El are în vedere și astfel de detalii.

Astfel că domnul simpatic din dreapta mea, undeva pe la 60 de ani aș spune, a început să socializeze cu mine. Din vorbă în vorbă, am ajuns la Dumnezeu. Dumnealui nu credea în Hristos ca fiind calea spre mântuire și nici în viața de după moarte, însă credea că există o inteligență superioară. Discuția a fost una plăcută și plină de respect reciproc, omul citise mult la viața lui, însă au fost două întrebări pe care i le-am adresat și la care nu am primit răspuns. Și merită să le citești și să meditezi la ele.

Prima întrebare: „Spuneți că nu există viață după moarte și este posibil să aveți dreptate, dar dacă există viață după moarte, ce se va întâmpla cu dumneavoastră atunci?”

Iar a doua: „Cine este Isus?” Dacă prima întrebare e opțională, a doua e obligatorie pentru oricine. E chiar logic să recunoaștem că există „o inteligență superioară”, însă creștinismul nu înseamnă să crezi că undeva, departe există o forță supranaturală, ci înseamnă să crezi în Isus Hristos, să fii convins că El e singura cale prin care poți ajunge la Dumnezeu Tatăl, să rămâi uimit de dragostea cu care El s-a jertfit și, partea cea mai grea, să faci ce spune El. Poate că de asta ne e așa greu să credem în Isus. Credința în El atrage după sine obligativitatea de a ne schimba viața și felul în care gândim, vorbim, acționăm și trăim. Când crezi în Hristos, nu te mai pot distra lucrurile pentru care știi că El a suferit pe Cruce. Când crezi în Hristos, nu mai poți urî omul de lângă tine pentru care știi că El și-a dat viața, iar dacă începi să urăști, nu mai ai pace și te mustră conștiința. Când crezi în Hristos, fiecare decizie o analizezi prin perspectiva Lui. E mai simplu, desigur, să negăm că a existat sau să admitem că a existat, însă a fost doar un simplu om sau un profet.

Citește cu atenție ce urmează.

Cea mai mare minciună în care te poți cufunda este să crezi că Isus a fost un simplu om. Ai două opțiuni: fie Isus a fost un mincinos și un șarlatan care a afirmat despre Sine că este Fiul lui Dumnezeu, fie Isus chiar este Fiul lui Dumnezeu. Nu există cale de mijloc. Fie ești cu El, fie împotriva Lui. Sună greu și radical, nu-i așa? Ei bine, C.S. Lewis spunea că dacă am fi inventat noi, oamenii creștinismul, cu siguranță l-am fi făcut să fie mai simplu. Însă nu este simplu. Creștinismul e greu. Dacă vrei o religie confortabilă, nu creștinismul e răspunsul.

Întrebarea care divide și astăzi comunități, națiuni și familii este:

Cine este Isus?

Mă rog pentru tine ca Dumnezeu să te ajute să găsești răspunsul corect la această întrebare. Răspunsul ei s-ar putea să îți schimbe viața.

 

P.S. La final, i-am spus că sper să ne revedem și în viața următoare. Iar ție îți spun același lucru.

 

WhatsApp Image 2019-02-28 at 12.23.20

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s