Feminitate

Dragi fete,

Feminitatea contează. Nu pentru a atrage privirile însetate, ci pentru a oferi un model de integritate într-o lume în care deși avem mai multe haine ca oricând, oamenii se dezbracă mai ușor și mai des ca niciodată. Feminitatea nu vine niciodată la pachet cu vulgaritatea, acestea sunt chiar opuse, aș îndrăzni să spun. Buzele umflate sau alte părți ale corpului mutilate (adică operate) nu redau pacea și fericirea interioară; și nici numărul de like-uri pe Instagram. Dacă am învățat ceva în ultimii ani, e că nemulțumirea nu are legătură cu nimic din exterior, ci e o stare a inimii. Nemulțumirea interioară nu va fi niciodată rezolvată pe termen lung prin schimbări exterioare. E de lucrat la inimă, la esență, acolo zace puterea de a deveni mulțumitoare și frumoase.

Nu decolteul sau rochia strâmtă, și nici pozițiile provocatoare în poze nu vor ține bărbatul potrivit aproape, ci acestea vor ține bărbații aproape, la plural, iar pluralul nu e niciodată de dorit în viața unei femei care se respectă.

Priviți femeile din familiile regale. Câtă eleganță și rafinament! Pe ele le-aș lua ca exemplu, da. Pe fetițele cu pretenții de femeie nu le-aș lua ca model nici măcar în privința pastei de dinți. Zic fetițe pentru că deși sunt adulte biologic și au grijă să știe toată lumea asta, în inima lor sunt mici și trăiesc din priviri însetate, din numărul de like-uri și din aprobarea constantă a celorlalți. Să fim, așadar, adevărate doamne și domnișoare: îmbrăcate (ai crede că nu e nevoie de precizarea asta), distinse, decente, integre.

Nu vă lăsați înșelate de numărul de urmăritori pe Instagram și numărul de like-uri. Oare să se măsoare însemnătatea vieții în like-uri? Oh, nu. Nu, nu, nu. Noi putem mai mult decât atât, dragi fete. Putem să măsurăm viața cu creierul și cu inima, nu cu trupul expus pe tavă oricui poftește.

Feminitate nu înseamnă Evul Mediu, nu înseamnă că nu ne machiem, nu ne aranjăm, nu mergem la salon, nu ne îngrijim. Dimpotrivă, feminitatea se referă la CUM facem toate acestea.

Feminitatea nu înseamnă nici feminism. Avem drepturi, le cerem, dar nu batem cu pumnul în masă pentru ele, ci ne ajutăm de creier și înțelepciune, tact și diplomație în abordarea drepturilor. Feminismul în ultimul timp tinde să fie brutal, barbar. Feminitatea este frumusețea cu care o femeie își poate câștiga drepturile.

Feminitatea se măsoară în rafinament, decență și eleganță, nu în like-uri sau priviri întoarse. Feminitatea stă în grație, nu expunere. În echilibrul dintre blândețe și fermitate, în zâmbet sincer, în răbdare, empatie și în generozitate. Să lăsăm aceste calități să ne deosebească, sunt cele care cu adevărat merită.

P. S. Am scris acest articol în urma multor momente în ultimii ani în care am văzut doamne și domnișoare care își expun trupul tot mai mult, în special în poze. Să nu cedăm minciunii care ne spune că succesul se măsoară într-un aspect fizic provocator, putem mai mult decât atât. Chiar putem. Vă provoc. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s