De ce să te măriți cu un băiat credincios?

Eu nu sunt pe primul loc în viața soțului meu. S-ar putea ca unii să fie șocați, însă pentru mine acesta este principiul căsniciei: în viața soțului meu pe primul loc e Dumnezeu, abia apoi vin eu. Dați-mi voie să explic. Pe primul loc e oricum Dumnezeu în viața oricărui om, fie că realizează, fie că nu. Dar poate fi Dumnezeu sau dumnezeu, adică un idol. Orice este așezat deasupra lui Dumnezeu devine un idol, iar idolii nu sunt altceva decât dumnezei inexistenți, care oricât de promițători ar părea, nu pot împlini nevoile pe care numai Dumnezeu le poate împlini.

E foarte liniștitor că nu eu sunt dumnezeul lui și nici idolul lui. E liniștitor să știu că nu așteaptă de la mine ceea ce numai Dumnezeu îi poate da. E liniștitor să știu că în momentele de cumpănă e gata să asculte mai mult de Dumnezeu decât de mine.

Mi-a spus cineva acum câțiva ani că sunt norocoasă cu soțul meu (logodnic pe atunci). Însă, pentru mine norocul nu există, nimic nu e la voia întâmplării. M-am rugat încă de când aveam 14 ani ca Dumnezeu să îmi dea un soț credincios care să Îl iubească mai întâi pe El și apoi pe mine, iar Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunea, nu pentru că aș fi vrednică de un astfel de soț, ci pentru că Dumnezeu e bun și așteaptă cu nerăbdare să ne binecuvânteze. Aşa că, pe genunchi, fetelor. 🙂 Nu vă fie jenă să vă rugaţi pentru un băiat credincios!

Un băiat credincios e un băiat în care locuieşte Dumnezeu şi nu există ceva mai frumos pe lume decât să vezi în omul de lângă tine frânturi de caracter dumnezeiesc, momente de iubire şi bunătate, smerenie şi înţelepciune, răbdare şi înfrânare care vin direct de la sursa a tot ce e frumos pe lume.

Un băiat credincios în care locuiește Dumnezeu va împrăștia mireasma lui Dumnezeu în familia voastră. Şi ce mare nevoie are lumea noastră de bărbaţi care miros a Hristos.

Un băiat credincios va căuta să îşi învingă egoul. De câte ori nu am văzut cu toţii acea mândrie masculină care poate fi respingătoare şi uneori chiar stupidă. Personal, mărturisesc că mândria tipic masculină îmi displace profund şi mă simt aşa binecuvântată că soţul meu efectiv refuză să abordeze viaţa cu atitudini de mândrie lipsite de sens. (Nu spun asta ca să mă laud, ci ca să vă încurajez că astfel de băieţi există.) Ştiu că este o ispită cu care se confruntă mulţi, însă un băiat credincios se va lupta să o învingă.

Un băiat credincios îţi va înţelege valoarea. El ştie că misiunea lui măreaţă nu este să găsească metode de a te determina pe tine să devii supusă, oh nu! Misiunea lui măreaţă este să te iubească aşa cum te iubeşte Hristos. Iar respectul tău pentru el va izvorî tocmai din dragostea lui sacrificială pentru tine, pentru că da, dragile mele, un băiat credincios va alege de multe ori să se sacrifice pentru voi. De la a te lăsa să mănânci ultima felie de lubeniţă (că tot e vară) până la a-şi lua liber de la serviciu ca să aibă grijă de nevoiele tale atunci când eşti bolnavă. Asta face un băiat credincios, iar noi ar trebui să fim dispuse să facem la fel.

Un băiat credincios face tot posibilul să înţeleagă iubirea prin ochii lui Dumnezeu. Vrea să te iubească mai mult, caută metode prin care să îţi arate cât de mult te preţuieşte.

Un băiat credincios îţi va cere iertare şi te va ierta. Când aud despre cupluri care stau supăraţi unul pe altul şi nu vorbesc cu săptămânile, mă întreb ce fel de viaţă ar fi aceea? Cu siguranţă nu îmi doresc să aflu. O binecuvântare uriaşă în viaţa mea e capacitatea extraordinară a soţului meu de a mă ierta atunci când greşesc. Şi ştiu că această capacitate vine de la Hristos, iar asta mă şi ne smereşte.

Un băiat credincios nu te va iubi pentru că eşti frumoasă, ci te va vedea frumoasă pentru că te iubeşte.

Un băiat credincios are toate aceste calităţi şi multe altele. Să nu mă înţelegeţi greşit, nu vreau să spun că un băiat credincios e un băiat perfect, pentru că aşa ceva nu există. Dar un băiat credincios le va căuta. Poate nu pe toate deodată, poate pe rând, poate în diferite momente ale vieţii sale. Poate uneori va sta mai bine la anumite capitole şi mai puţin bine la altele, dar va avea o traiectorie şi principii în jurul cărora îşi va clădi viaţa. Iar mai important decât orice principiu bun e faptul că, aşa cum spuneam, un băiat credincios e locuit de Dumnezeu, iar Dumnezeu e cel care îi va şlefui inima şi caracterul pe toată durata vieţii, uneori mai mult, alteori mai puţin.

Nu meriţi ceva mai puţin decât un băiat credincios, însă asigură-te că şi tu eşti o fată credinciosă care îl va face să înflorească. Nu fi tu piedică în calea lui, ci dă-i aripi. Cu alte cuvinte, dacă vrei să te măriţi cu un băiat credincios (şi ar trebui să vrei), asigură-te că eşti gata să îl fericeşti şi să îl sfinţeşti, aşa cum ai vrea ca el să facă, pentru ca atunci când vă veţi înfăţişa înaintea lui Dumnezeu împreună, la finalul vieţii, să poţi spune despre el: „Iată-l, Doamne. E mai sfânt şi mai frumos decât atunci când mi l-ai încredinţat!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s